Laurent Perrier Bar The Cube Birmingham

Laurent Perrier Bar The Cube Birmingham

Location: Hotel Indigo, The Cube, Birmingham

Project Date: October 2016

Project: Laurent Perrier Bar

The Laurent Perrier Bar is situated on the 25th floor of the iconic Cube building and offers guests stunning 360° views of Birmingham’s city skyline. Luci Living Design were asked by Edgbaston-based upholstery company Mr McQueen to provide designs, fabric specifications and furnishing ideas as part of a five-week project to revamp the reception, bar, seating area and balcony and with the venue remaining open throughout almost the entire process.

The stylish and contemporary champagne bar which is housed next to Marco Pierre White’s restaurant, has been refurbished following the signing of a new two-year deal by the French beverage brand. We provided designs with a modern twist on an Art Deco style incorporating geometric patterns, metallic cream and blue faux leathers, rich velvets in indigo blue and accents of gold and cream. The bar has capacity for 80 people, with 40 people seated and it was relaunched following the £100,000 facelift aimed at creating a warmer atmosphere.

Co-founder Peter Murtha told the Birmingham Post ….

“We started out the design process with the plan to make it more luxurious than any other bar out there. It has a great view and the idea is to keep people in there and make it a more chilled out ambience.

“It was quite cold and clinical before, the ambience wasn’t warm, so people were just going for one drink and then leaving straight after. We wanted to create the ‘wow factor’.

“Working with our designers, we’ve looked at different champagne bars around the world and have created something that feels a bit more funky and edgy and fits in better with the Laurent-Perrier brand such as matching the furnishings to their navy blue and gold colours.”

Date

28th April 2016

Category

Commercial, Featured, Hospitality, Portfolio